Om os

”Vi har et solidt kendskab til branchen”

Dansk Rotations Plastic ApS har mange års erfaring med støbning af plastemner og har et solidt kendskab til branchen. Vi dækker store dele af det danske, skandinaviske og europæiske marked, og leverer til en bred vifte af industrier og erhverv i både den industrielle, offentlige og private sektor.

Vi er pionerer inden for rotationsstøbning

Vi tilbyder rotationsstøbning af alle former inden for plast. Vi løser mange specialopgaver og rådgiver gerne omkring produktideer, herunder design, konstruktion og styrkeberegning.
Vi er førende leverandører af rotationsstøbte plastemner, og har være med fra de første udviklingsprocesser af bearbejdelse og fremstilling af store plastemner.
 

Medlem af stort internationalt netværk

I 1976 blev der dannet en international sammenslutning af rotationsstøbere kaldet "ARM" Association of Rotational Moulders, som DRP har været medlem af lige siden. Vi har på denne måde et meget stort og international netværk.

Plastproducent med omtanke for miljøet

Vi ønsker at minimere forurening med plastik, og derfor genanvender vi alle overskydende dele af vores rester fra produktionen til eksempelvis låg til beholdere. Alt plastik bliver kværnet så det kan regneres til nye processer. Desuden er vi medlemmer af Plastindustrien her i Danmark, der har bedt os deltage i Projekt #Plastfrithav. Det betyder, at DRP kommer til at deltage i og biddrage til det spændende udviklingsprojekt med at få omsat plastaffald indsamlet på Vestkysten til nogle spændende og brugbare produkter.


img 1

Familieejet specialfabrik

Vi er en 100% familiejet specialfabrik der producerer rotationsstøbt plastic.
Dansk Rotations Plastic ApS blev grundlagt i 1972 af Ib Endsgaard. I 2001 overdrog Ib roret til sine børn Michael, Hans og Vicki Endsgaard, som i dag sammen varetager virksomhedens daglige drift.

Hvad er rotationsstøbning?

Det er en proces, hvor man ved hjælp af en udvendig form af metal eller aluminium, som opvarmes under rotation, kan støbe termoplastiske materialer i pulverform om til færdige hulemner af næsten enhver form og størrelse, begrænset af rotationsstøbeanlæggets kapacitet.

Fordelene ved rotations processen er:
•  Lave formomkostninger
•  Små som store serier
•  Spændingsfri emner
•  Farver efter ønske
•  Hurtig levering

Pionerer inden for rotationsplastik

Vi er pionerer inden for rotationsstøbning, og vi tilbyder erhvervslivet og den private forbruger nogle af tidens mest unikke plast produkter. Vi har været med fra begyndelsen, hvor fremstillingen af store plastbeholdere var en besværlig proces til i dag, hvor vores højteknologi muliggør, at vi kan producere alle former for beholdere og former. Det er vigtigt for os altid at være opdateret omkring den nyeste teknologi og de nyeste tendenser.

Specialudvikling

Ved større projekter bliver der involveret designere og arkitekter, som er med til at udvikle det endelige produkt til kunden. Vi vægter design og effektivitet højt, og stiler efter at skabe de mest optimale rammer for produktudvikling. Har du behov for sparring til et projekt, eller har du brug for et uforpligtende tilbud så kontakt vores teknikere. Det gælder også, hvis du søger et produkt som vi mod al forventning ikke har i vores standardprogram.

HISTORIEN OM FREMSTILLING AF PLASTIKEMNER

Det blev tidligt søgt efter en teknik til fremstilling af store plasticemner på en nem måde.
Der blev lavet eksperimenter med støbning af polyethylen granulat i nogle primitive jernforme, som blev varmet op, og resultatet blev derefter. Det var ikke muligt at smelte granulatet ud til færdige kar, men det synliggjorde nye muligheder i processen. Plastikpulver blevet svaret på udfordringen, da det kunne smeltes helt sammen til færdige produkter.
I mange år blev der kun brugt en enkelt rotation om en akse. Men processen var stadig besværlig, da alle formene skulle fyldes totalt med pulver, og efter en tid skulle det overskydende materiale tømmes ud igen, for så afslutningsvis at glinse produkterne færdige.

I dag bruger man dobbelt rotation og har gjort det i mange år. Rotationen indstilles efter produktets form og karakter, og vi kan således opnå en ensartet godstykkelse inden for ca. 1mm.
Nye højteknologiske kværne har desuden muliggjort at vi nu arbejder med et fuldstændig ensartet pulver, hvilket optimerer støbeprocessen.

 

Fordele ved rotationsstøbte plastemner